Bötykös Nóra versenyünket felkészülésnek tekinti

Következő hölgy versenyzőnk, Bötykös Nóra, a BácsKiskunUltra 50 kilométeres távját választotta.

Miért döntöttél úgy, hogy nevezel versenyünkre? Honnan értesültél róla, és mi fogott meg benne?

- A Facebook-on találtam ezt a versenyt, és megláttam, hogy Kiskunhalas környékén lesz. A szívemnek nagyon kedves ez a város, hiszen a párom kiskunhalasi és közel 7 éve futok ezeken az útvonalakon is. Így nem volt kérdés, hogy szeretnék ezen a versenyen részt venni, illetve nagyon jó tesztfutás, a célversenyem előtt.

Mivel foglalkozol, amikor nem futsz?

- Mindig lefoglalom magam, nem igazán tudok sokáig egy helyben maradni. Nagyon szeretek olvasni és filmeket, sorozatokat nézni, új dolgokat felfedezni, kirándulni, sétálni.

Mesélj egy kicsit a futással való kapcsolatodról, kérlek! Mikor kezdtél el futni és milyen céllal?

- A futás mindig is része volt az életemnek, hiszen amióta járok, azóta sportolok. Régebben kézilabdáztam elég aktívan, majd egy idő után maradt "csak" a futás. Aki elkezd futni, előbb-utóbb függő lesz. Versengő típus vagyok, leginkább magammal, mondhatni maximalista ezen a téren. Majd jöttek az álmok, és szükségem volt egy olyan emberre, aki megjárta ezeket az utakat, és el tud vinni a céljaimhoz. Így lett az edzőm, Bódis Tamás immáron 3 éve. Ő látja bennem azt, ami számomra sokszor elképzelhetetlen és megérti mit szeretnék. Nem csak lefutni egy távot, például félmaraton pipa, jöhet a 30 kilométer, pipa és így tovább. Nekem az is számít, hogyan futom le. Mikor beérek a célba, akkor mindent kifussak magamból, kicsit belehalni, és végtelenül boldognak lenni.

Azt tudjuk, hogy az edződ Tamás Bódis. Hogyan működik a közös munka? Edzővel vagy anélkül futsz szívesebben?

- Végtelenül hálás vagyok Tominak, hogy ő az edzőm és büszke vagyok rá. Nagyon sokat segít nekem, nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is. Tudja mikor szidjon le, és mikor van szükségem bátorításra. Mivel az álmaim nagyok, Tomi pedig már megvalósította ezeket, mindenféleképpen edzővel szeretek futni. Training Peaks-en kapom az edzést, van, amikor napi, de inkább heti bontásban. Ott kommentelem az edzést, Tomi pedig ezek alapján is tervezi a következő edzéseket, természetesen telefonon is konzultálunk.

Van-e valamilyen nagy álmod/távoli célod, ami a futást illeti?

- Célok nélkül nem is tudok élni, ez jelen van az életem minden területén. Számomra a Korinthosz, A verseny, szerelem. Eddig csak a 40 kilométeres távján indultam, de tavaly megőrültem, és mondtam Tominak, hogy 2023-ban, Korinthosz 80 induló szeretnék lenni. Tomi engedte, sikeresen kvalifikáltam magam, és idén ott virítok a rajtlistán  Számomra most ez a minden, így az 50 km-es verseny egy tesztfutás lesz előtte.