Kakuk Noémi: félmaraton, helyett 50 kilométer

A Balaton-felvidékről érkezik hozzánk következő versenyzőnk. Több ultraversenyen vett már részt az elmúlt években, csapatban, párban. Tehát, szereti ezt a közeget, és már a rajtlistán is ott “feszít” a neve. A félmaratoni betétszám első nevezője volt, Kakuk Noémi. (Bár a posztban azért szerepel egy érdekes megjegyzés! 😉)

Miért éppen a BácsKiskunUltra? 

- Sziasztok! Írhatnám, azért mert én is alföldi lány vagyok (egyébként tényleg az), de közelebb áll az igazsághoz, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen csak megfogott a kiírás, és nem utolsó sorban, kedvelem a szervezőket is.

Már többször indultál ultrafutó versenyeken. De még nem indultál ultratávon. Pontosítok, tihanyi BackYard Ultrán, az ide IV. RISKA 1 Way Ticket Run-on már csak megízlelted egyéniben is ezt a versenyszámot. Az volt eddigi leghosszabb futásod?

- Több ultrafutó versenyen megjelentem már, de csak rövidebb távokon, illetve ahogy írtad, csapatban. A tihanyi - gőzöm sincs, hogy került a rajtlistára a nevem - volt az eddigi leghosszabb, 33,5 kilométer. Azóta is bánom, hogy nem mentem ki a 6. körre, pedig ismerősök és számomra addig ismeretlenek is biztattak, elláttak jó tanáccsal. Na, de majd jövőre!

Bár, talán már előbb kellett volna feltenni ezt a kérdést, mert ez is érdekel bennünket: mióta és miért kezdtél el futni?

- 2019 júliusában, csupán egészségmegőrzési céllal.

Hol futottad első versenyed?

- Várpalotán, 2019. októberben, 5 km-es távon.

Véleményed szerint, találkozunk-e a neveddel majd a későbbiekben maraton vagy afeletti távon?

- Terveim közt szerepelt az Athén maraton novemberben, de a szekszárdi 16 km felnyitotta a szemem. Rájöttem, hogy nem vagyok felkészülve rá, töröltettem a nevezésem. Viszont lett egy új tervem! Pár napja Zuba Peti futótársam közölte, hogy átrakatja a BácsKiskunUltra félmaraton nevezésem 50 km-re. Őszintén? Nem mondtam nemet, és azóta sem gondolkodtam rajta, hogy nem kellene.

Milyen célokkal érkezel a versenyre?

- Minden verseny előtt, bármelyik távról legyen is szó, nagyon izgulok. Célom a sérülésmentes célbaérés, ha erőm engedi, szintidőn belül. Addig is igyekszem fizikálisan és mentálisan is felkészülni. Azt hiszem itt az ideje, hogy próbálkozzak a frissítéssel, mert ez eddig elmaradt. Köszönöm a szervezést, és azt is, hogy gondolkodtok az átnevezésem lehetőségén.

Az átnevezésen nem nekünk kell gondolkodnunk, bármikor szívesen átírjuk! ;) Jó felkészülést, sérülésmentes kilométereket kívánunk Neked is! Köszönjük, hogy részese vagy versenyünknek!