Kozma Zsolt az UB után az 50 kilométeres versenyszámban indul

Következő indulónk, Kozma Zsolt, Tökről érkezik hozzánk. Bár ami a futást illeti, nem sokat tökölt az elmúlt években. Egész terjedelmes az általa megtett ultra távok listája a DUV-on.

Ezért merült fel bennünk a kérdés, miért éppen az 50 kilométeres távra neveztél, s miért nem az 50 mérföldre?

- Ennek két oka is van.  Az egyik, hogy aznap van a sokadik születésnapunk Kittivel, s nem szeretnék lemaradni a sütizésről! A másik, hogy júliusban lesz egy 24 órás versenyem, s felhozónak jó az UB után.

Mióta futsz? Mióta teljesítesz ultra távokat?

- 2014-ben kezdtem a futást, mondhatni egyből az ultrába csöppentem. Igaz az UB nem sikerült, de a GyBU-t (Győr-Budapest Ultra) már sikerrel vettem.

A 2018-as SPARTATHLON teljesítésed története egész biztosan érdekelné olvasóinkat. Mesélnél, kérlek, egy kicsit a versenyről? Hogy alakult a kiutazás? Kik voltak a kísérőid? Volt-e valamilyen idő célod a verseny előtt? Ha igen, sikerült azt elérned?

- A 2018-as Spartathlon volt a viharos… azóta sem volt olyan idő! A legjobb Barátommal, Blaskó Mihállyal, utaztam ki, a sors fintora, hogy őt is kisorsolták, segítőm az ő akkori párja és Öcsém, Kozma Roland voltak. Mivel ismertem a pályát, (2017-ben Misit segítettem) így a teljesítés volt a cèl.

Mik a jövőbeli terveid a futással kapcsolatban? Van-e valamilyen verseny, melyre nagyon szeretnél eljutni, amit nagyon szeretnél teljesíteni?

- Májusban megyünk egy francia versenyre, azzal kacérkodom. Egy oda-vissza Spartathlon is érdekes lehet, valamint egy tényleg jól összerakott 24 órás futás.

Párod, Kádár Kitti, is ultrafutó. Hogyan és mikor ismerkedtetek meg? Szoktatok együtt futni/edzeni?

- 2016-ban ismertem meg az UB-n, a pódiumon. 2017-ben a sárvári 24 óráson kerülgettük egymást, de szorosabbra 2018-ban fűztük a kapcsolatunkat.
A Deseda Ultramaratonra nem volt autó, ami levitte volna Őt és a segítőjét, én meg szabin voltam, s felajánlottam a segítségem. Kétszeres bajnok volt, esélye volt a harmadikra is! Majd két héttel később, a kecskeméti hatóráson, kértem, segítsen. Azóta is együtt vagyunk! Az elején még futottunk együtt, de már túl gyors nekem! Maradt a külön edzés, amiben tudunk, segítünk egymásnak: frissítés, versenyen-tapasztalat, tanács.


Köszönjük, hogy részese leszel Te is versenyünknek, jó felkészülést kívánunk!