Sükösdről érkezik hozzánk Mészáros Zoltán

Számos félmaratont futott már a futóévei során, 2019-ben pedig belekóstolt már az ultra világába is.

Hivatását tekintve rendőr - egyébiránt, nem egy ilyen nevezőnk van már, aki fegyveres szervtől érkezik hozzánk.

Kevesen tudnak elfutni előled a munkád során, jól gondoljuk? Mondjuk, az 1:41-es félmaratoni idő nem olyan lassú ám, amit legutóbb Győrben futottál.

- Az elmúlt 20 évben előfordul néhányszor, hogy "fogócskázni" kellett. Legtöbbször elég ha megemlítem, hogy 20-25 km-ig bárki után elmegyek. Akkor már nem szeretnének szaladgálni. 

Honnan értesültél versenyünkről?

- A facebookon láttam a posztot, és felkeltette az érdeklődésem. Tetszett, hogy közel van, és több települést érint. 

Ha minden igaz, egy Korinthosz40-nel ünnepelted születésnapodat. De már korábban teljesítetted a K80-at is. Illetve, az UTT-n a 65 kilométeres távon ezidáig kétszer indultál. Az idei évben körbe értél. A hozzákapcsolódó posztodban pedig így fogalmaztál: “(...)egy befejezett körrel búcsúzom az ultrafutás világától! Örömünkre viszont, mégis neveztél hozzánk az 50 kilométeres távra. Valóban búcsút intenél az ultrától, vagy átértékelted ezt?

- Valóban a születésnapom környékén zajlott a Korinthosz. Eddig háromszor indultam, egyszer a 80, két alkalommal a 40 km-es távon. A K80 a 40. születésnapomra tervezett dolog volt. 2019-ben kísérőként láttam Prantner Gábor barátom K160 befutóját, és belém hasított, hogy ezt egyszer át akarom élni. A kerek születésnap apropóján be is neveztem. Az említett poszt közvetlenül az UTT után íródott, és volt bennem némi csalódottság, ami sokakban felmerült akkoriban. A ti versenyetek elérhető távolságban van, nem kell sokat utazni, illetve úgy érzem, ez a táv még nem vesz ki belőlem többet, mint amennyit ad.  

Mit gondolsz, mire van szükséged ahhoz, hogy egy ultraverseny számodra “tökéletes” legyen?

- Ha szép a környezet, jól futható a pálya, megfelelő a frissítés és a hűtés, kedves emberekkel, sok mosollyal találkozom, akkor már boldog vagyok. 

Mik a céljaid a versenyünkön? Mi az, amivel elégedett lennél?

- Nincsenek nagy "igényeim". Viccesen azt szoktam mondani verseny előtt: "Cél a túlélés!" Komolyra fordítva a szót, szeretnék egy viszonylag elfogadható idővel, szintidőn belül beérni, és jól érezni magam verseny közben.

Jó versenyzést, és jó felkészülést kívánunk Neked is addig!