Szúrócki Krisztina az első 50 kilométeres versenyére készül

Következő futónk, akit be szeretnénk nektek mutatni, Szúrócki Krisztina, kétgyermekes családanya, Bölcskéről érkezik majd versenyünkre.

Kicsit kutakodtunk utánad az interneten, és felfedeztük, hogy van egy külön facebook oldalad is, "Cukormentes világom / fut_anya” névvel. Mesélnél erről az oldalról bővebben? Mikor indítottad? Milyen céllal készült?

- Igen! Volt egy cukorbeteg terhessègem 2018-ban, ahol nagyon szigorú diètàt kellett tartanom! Azóta gyakorlatilag teljes èletmódot vàltottam! Volt mögötte fogyàsi cèlom is termèszetesen! Szűk egy èv alatt szabadultam meg 20 kg- tól! Így kèszült el kb 1,5 ève ez az oldal is, ahol èletmóddal, receptekkel, vagy akàr sport motívàcióval próbàlok segíteni azoknak, akik megpróbàlnak vàltoztatni! 

Mesélj, kérlek, egy kicsit a futáshoz való viszonyodról! Miért éppen ezt a mozgásformát választottad? Mióta futsz?

- Első szàrnypróbàlgatàsaim a futàs terèn 2014-ben kezdődtek! Szintèn fogyàsi cèllal! De nem voltam sem kitartó, ès nem is merültem el a futàs rejtelmeibe túlzottan! Így sokszor inkàbb csak sèrültem! Fèlre tettem a futócipőt!
2016-ban, akkor màr egy gyermekes anyukakènt újra próbàlkoztam, de ismèt nem ment okosan, ismèt sèrülès lett a vège! Eltettem a cipőt!
Majd màsodik gyermekem születèse utàn, adtam a "kapcsolatunknak"  egy utolsó esèlyt! Persze nagyon sok volt a súlyfelesleg rajtam, a tèrdeim nem bírtàk kezdetben! De úgy voltam vele, èn aztàn akkor is! Brutàl diètàba kezdtem, ès elővettem a bringàm. Tekertem napi 40-50 km-t! Így viszonylag hamar lement rólam 10 kg! Onnantól tudtam futni, gond nèlkül. Ez 2019 őszère tehető! Azóta nincs megàllàs! Napi rutin lett, hozzàm tartozik! Nagyon sok mindenen àtsegített màr ez a sport, ès adott rengeteg èlmènyt, baràtokat! Szóval boldog vagyok, hogy nem adtam fel, újra ès újra felvettem azt a cipőt!
 

Mit csinálsz, amikor nem futsz?

- Leginkàbb kèt kisfiú anyukàja vagyok!  Sokàig àpoltam, beteg illetve sèrült embereket! De tavaly vàltottam!
Ma màr csak kezeket àpolok, műkörmöt èpítek! Ès most ebben szeretnèk kiteljesedni, fejlődni! 
Illetve, nem utolsó sorban ide sorolnàm, hogy elèg nagy àllatbaràtok vagyunk a fèrjem ès èn! Így ha szüksèg van rànk, ès tudunk, akkor segítünk! Kisnyuszin, őzikèn, cicàn, kutyàn, sünin àt, az utolsó kis madàrfiókàig! Tavasztól őszig, sok àllat megfordul a hàzunkban, sokszor vagyok èppen "pótmama".


A BácsKiskunUltra keretein belül szeretnéd teljesíteni az első 50 kilométeres távod. Ehhez sok idő, felkészülés szükségeltetik. A családod támogat ebben az elhatározásodban?

- Igen, termèszetesen tàmogatnak!  Sok segítsèget kapok a fèrjemtől, a nagyszülőktől, de olyan is volt màr, hogy a baràtnőm vigyàzott a fiúkra, hogy elvègezhessem az edzèst! A gyerekeim is szeretnek eljönni velem mikor futok, bicajoznak mellettem! Nèha ènekelnek is nekem, hogy ne unatkozzak!  Sokszor van ilyen! Mindannyian tudjuk, hogy ez sokszor csak egy jó logosztika kèrdèse! De nem vagyok rest hajnalban sem felkelni, ha a futàsról van szó! Mindent a cèl èrdekèben!

Részt vettél már jó pár futóversenyen. Melyik teljesítésedre vagy a legbüszkébb és miért?

- Kèt maratont futottam tavaly, azt hiszem azokra vagyok a legbüszkèbb! De àlltam a dobogó legfelső fokàn 3 fèlmaratoni tàvon is tavaly, azokra is nagyon jó szívvel emlèkezem vissza!
Szerencsès vagyok, feladnom versenyt mèg sosem kellett! Így, mondhatnàm azt is, mindet imàdtam!  Ha visszatèrünk erre a kèrdèsre június 24-èn, màr tudjuk mit fogok vàlaszolni, melyikre leszek a legbüszkèbb!