Szintidőn belül szeretném a versenyt teljesíteni, más elvárásom még nincs

Gondoltuk, rápillantunk a nevezési listára. De elég volt csupán a telefont alvóállapotból felébreszteni, és már is láttuk, e-mail érkezett. És amit vártunk, az első női nevezőnk véglegesítette magát az 50 mérföldes rajtlistán. Rögvest “kutakodni” kezdtünk Virág Ildikó után, hogy melyik bolygóról származik, mit eszik, milyen pozícióban alszik.

Fel is kerestük egyből, hogy faggasuk Őt!

Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, ki lehetsz. Így meglepetésként ért bennünket a nevezésed. Amit láttunk Rólad, hogy nem Magyarországon élsz jelenleg és az idei évben Ausztriában jártál egy BackYard Ultra versenyen. Kérlek, mutasd be magad pár szóban!

- Keveset vagyunk otthon - Nemesnádudvaron -, így kevés versenyen tudok részt venni Magyarországon. A hosszabb távokkal még csak ismerkedem, ezért nem futottunk még össze. 10 éve élünk München mellett a családommal. Munkaidőben műkörmösként dolgozom a szalonunkban, és emellett építjük a webáruházunkat. Szabadidőm a család, a gyerekek és a futás körül forog.

Hogyan kezdődött és mi okból kezdtél el futni?

- Kocogtam korábban is néha-néha, de az igazi áttörést 3 évvel ezelőtt egy betegség hozta meg. Kezdődő burnout és fibromyalgia. Ekkor döntöttem a teljes életmódváltás mellett. A Bajnokok Program (melynek vezetője Dr Csábi Bettina, aki szintén érkezik a versenyünkre) segítségével sikerült is. Azóta is elkötelezett híve vagyok a sportnak, és ma már a mindennapjaim része.

Milyen versenyeken indultál idáig, mióta vagy a futóközösség része?

- Németországban a Sixtus Lauf Schliersee félmaratonon, Herrenchiemsee-Lauf félmaratonon, Simssee félmaratonon, Bestzeitmarathon München-en, idehaza pedig az Ultrabalatonon 2021-ben és 2022-ben, 4-5 fős csapatban, Korinthosz80-on pedig csapatban, valamint az Austria Backyard Ultrán is indultam. Szeptember 10-én az első 6 órás versenyemre készülök, a Sri Chinmoy 6-Stunden-Lauf München futóversenyre.

Az elmúlt évben sajnos nem voltak Németországban versenyek, így a terveim is kicsit csúsztak.

Mennyire számít neked az eredményesség?

- Elsőre azt mondanám, hogy nem számít, de ez persze nem igaz. Fontos, de nem mindenáron. Szeretem kihozni magamból a maximumot, és ezen dolgozom hétről-hétre. Az idei évben már sajnos kétszer is megszakadt a felkészülésem a Covid miatt, de megyek tovább a céljaim felé és nem adom fel!

Miért választottad versenyünket? Van-e valamilyen célod az 50 mérföldes távon?

- Már az első posztoktól kezdve figyeltem az oldalt, és az éreztem, hogy ott a helyem. Szállást könnyen meg tudom oldani, hiszen szinte a szomszédban van a verseny. Tetszett, hogy németül is hirdetitek a versenyt. Szintidőn belül szeretném a versenyt teljesíteni, más elvárásom még nincs. Egyszerűen, csak futni szeretnék es tapasztalatot gyűjteni. 

Fotó: Korinthosz Ultra Running Race