30 Jun
30Jun

Második alkalommal kerül megrendezésre az Alföldön, az ország szívében versenyünk.

Első alkalommal 2023. június 24-én szerveztük meg versenyünket úgy, hogy még soha nem szerveztünk ilyen eseményt.

Közel egy év munkája volt benne, hogy egy színvonalas, jól felépített versenyt adjunk futóink számára. A visszajelzések alapján, nagy a résztvevők nagy megelégedettségére a következő évben, vagyis 2024. június 22-én újból rajthoz állhatnak nevezőink.

A versenyünk ötlete az egyik főszervező, Kelemen Anett fejéből pattant ki:

"Olyan jó lenne itt egy ultrát futni..."

S, hogy mindezt miért?

Ő maga is ultrafutó, és a szülővárosa, Kiskőrös. A térségben rengeteg a kerékpárút, így adott volt, hogy milyen útvonalon legyen a versenyünk.

2023-ban a Hotel Imperial elől indulva vágtak neki a leghosszabb táv versenyzői, hogy az alföldi róna kerékpárútjain, alacsony forgalmú közútjain tegyék meg a 80 kilométeres távot - tavaly még jobban hangzott, hogy 50 mérföld, de közben rájöttünk, hogy könnyebben megkülönböztethetőek a versenytávok, ha csak egy mértékegységet használunk.

A távot egyénileg, illetve váltókban - a 2024-es kiírásban már csapat lesz a helyes megnevezés - lehetett teljesíteni.
Ezen felül, akik már maratont futottak, és kacérkodtak az ultratávokkal, számukra az 50 kilométeresegyéni versenyszámot is megszerveztük, mely a leghosszabb táv útvonalára illeszkedve Kiskunhalas, Horváth Lovastanyától indult.

Betétszámként pedig, Bócsa széléről indult a félmaratoni távunk, amely végig kerékpárúton haladt. Így azon versenyzők, akik babakocsival teljesítenék, számukra is ideális pálya volt, és természetesen marad a 2024-es esztendőben is.

És, hogy miért is jó ezen a pályán futni?

Sok okot felsorolhatnánk, de el kell jönni, meg kell tapasztalni, ahogyan azt a 2023-ban teljesítők tették.

De, hogy kicsit azért belátást adhassunk számotokra. Mindenki azt gondolja, hogy az Alföld unalmas, egyhangú. Pedig, higgyétek el, nem az! Beszéljenek az alábbi képek is erről!

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.